Beiratkozási felhívás

Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a PÓKASZEPETKI FESTETICS KRISTÓF ÁLTALÁNOS ISKOLA ELSŐ ÉVFOLYAMÁRA

2021-2022-es tanévre a beíratás a 19/2021. (III.10.) EMMI határozat szerint történik. (Az alul lévő linkre rákattinta az EMMI határozat megtekinthető.)

 

A beiratkozás időpontja iskolánkban:

A Nkt. 50. § (7) bekezdése alapján az iskola első évfolyamára a tanköteles tanulókat 2021. április 15-16-án kell beíratni.

Az adott évben tanköteles korba lépő gyermeket a szülő, törvényes képviselő köteles beíratni a lakóhelye szerint illetékes, vagy választott iskola első évfolyamára.

A veszélyhelyzetre való tekintettel az általános iskolába a 2021/2022 tanévre elektronikus úton is be lehet iratkozni, tehát a szülőnek nem feltétlen kell megjelennie személyesen az adott időpontban. Ebben az esetben a beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a tanítási év első napján kerül sor. 

A tanköteles korba lépő gyermek általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus formájára 2021. április 10-től nyílik meg az informatikai lehetőség a szülő részére a KRÉTA felületén keresztül, és 16-án éjfélig van lehetőség a rögzítésre. https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap. Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022 tanév első napján kerül sor.

A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-ån az általános iskola által járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szempontokra figyelemmel meghirdetett, előzetesen egyeztetett feltételek szerint.

 

Amennyiben személyesen szeretné a gyermekét beiratni, akkor telefonon előre egyeztetett időpontban  iskolánkban a jelentkezések személyes benyújtására 15-én illetve 16-án  8-18 óráig van lehetőség. 

Az iskola címe: Pókaszepetki Festetics Kristóf Általános Iskola 8932 Pókaszepetk Arany J. u. 7.

Az iskola email címe: festetics.iskola@gmail.com

Az iskola telefonszáma: 92/584 020

 

Ugyanakkor javasoljuk, hogy a szülök/törvényes képviselők elsődlegesen online bonyolítsák le a beiratkozást a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén, ahol ebben az esetben szükséges a gyermek lakcímkártyájának feltöltése is.

Az online beiratkozással kapcsolatos segítségek az iskolai honlap felületéről elérhetők: 

A krétai hozzáféréssel nem rendelkezőknek a https://www.youtube.com/watch?v=N4uXSDBvj8M, illetve, ha már van hozzáférés a Kréta rendszerhez, akkor az ismertetés elérhető: https://www.youtube.com/watch?v=ndGfOC-YZj4 helyen.

(A fenti YouTube-linkekre rákattintva megtekintheti a videós tájékoztatókat.)

A fenntartói részletes tájékoztató megtekinthető és letölthető az alul lévő linkre rákattintva.

 

A beiratkozáshoz kapcsolódóan az alábbi dokumentumokra van szükség:

  • A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány 
  • A gyermek nevére kiállított TAJ kártya 
  • A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány 
  • Állandó bejelentett lakcím hiányában tartózkodási hely, a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező nem magyar állampolgár esetén regisztrációs igazolás vagy tartózkodási kártya/állandó tartózkodási kártya
  • Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan
  • Sajátos nevelési gyermekek esetében a Szakértői Bizottság szakértői véleménye

 

SOK SZERETETTEL VÁRJUK LEENDŐ ELSŐSÖKET ÉS SZÜLEIKET!

Megvalósítók vagyunk

   

e-ÜGYINTÉZÉS

SZÜLŐKNEK

KEHOP pályázat:

KEHOP-5.2.11-16-2017-00132

KAPCSOLAT

Pókaszepetki Festetics Kristóf Általános Iskola

8932 Pókaszepetk, Arany j. u. 7.
Tel.: 92/584-020
E-mail: festetics.iskola@gmail.com

 

 

Alaprendszer, modulok frissítve: 2021.05.03.

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.