Sport, mozgás, egészség

Az iskola a gyermekeknek általános és sokoldalú képzést biztosít testnevelésből. Az iskola rendelkezésére áll egy 288 m2–es tornaterem, ideális körülményt teremtve az intézmény minden tanulójának a testedzéshez.

Iskolánknak szerves része a testnevelés oktatás, melynek fontos célja az egészséges életmódra nevelés, valamint Pókaszepetk falu utánpótlás sportjának biztosítása, a mozgás és a sport megszerettetése a felnövekvő generációkkal.

A tornaterem mellett betonos kézilabda pálya, 22x50m-es füves labdarúgó-pálya, súlylökési lehetőség, távolugró gödör, 100 m-es salakos atlétikai futópálya, és a négy labdajáték oktatásához szükséges labdamennyiség áll rendelkezésünkre a testnevelés oktatásához, sportképzéshez.

 

Már alsóbb osztályoktól sportkörök működnek, melyek lehetővé teszik a gyermekek mozgáskultúrájának fejlődését, valamint a tananyag magasabb szinten történő elsajátítását.

A testnevelés órák mellett tömegsport foglalkozások, edzések biztosítják, hogy a tanulók örömmel és jókedvűen vegyenek részt az órákon és különböző versenyeken. Ha alkalmunk van, évente sporttábort szervezünk, minél több diák bevonásával.

A rekreációs sportokon keresztül nagy hangsúlyt fektetünk a kiegészítő mozgások elsajátítására, a minél változatosabb mozgáskultúra megismertetésére, gyermekeink mozgásrepertoárjának kiterjesztésére. Kiemelten a kerékpáros-ismeretek elsajátítására.

Kovács Tamás, testnevelést tanító

Megvalósítók vagyunk

   

e-ÜGYINTÉZÉS

SZÜLŐKNEK

KEHOP pályázat:

KEHOP-5.2.11-16-2017-00132

KAPCSOLAT

Pókaszepetki Festetics Kristóf Általános Iskola

8932 Pókaszepetk, Arany j. u. 7.
Tel.: 92/584-020
E-mail: festetics.iskola@gmail.com

 

 

Alaprendszer, modulok frissítve: 2021.05.03.

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.