Vetélkedtek a harmadikosok 2019-05-14

Címke: 

Május 14-én délután Éva néni és Tibor bácsi szervezésében a harmadik osztályosoknak egy vidám vetélkedoben volt részük, folytatva a Madarak és fák napját. Az osztály tanulói párokban dolgoztak. 

Az elso feladatban a Madarak és fák napján már megismert „csigavonalas” feladat volt. A versenyzok többsége elég ügyesen oldotta meg a feladatot, amit a sok magas pontszám is tükrözött. Azonban született néhány új madárnév is, mint a „billegeto seregély” vagy a „süvölto szén”. Talán egyszer a madarászok megtalálják ezeket a különleges fajokat. A következo feladat már nehezebb volt: képrejtvény formájában bújtak el a madarak és fák. Néhány páros egészen ügyesen „logikázta ki” a megoldásokat. A közmondások és jelentésük párosítása kemény dió volt. Ennek ellenére tisztelet illeti az osztály tagjait, mert ügyes próbálkozásokkal is találkoztunk. Végül szólásokat kellett madárnevekkel kiegészíteni. A szólások megfejtése nagy fejtörést okozott jó néhány tanulónak. Mert a sas sehogy sem értette az ábécét, csak a tyúk. A gólya titokban mondta a rókának: nagyfeju, ezért mérgében a bagoly a szomszéd osztályba bujdosott. A sok ötletes megoldás mellett több jó, valóban használatos szólást is megtaláltak. 

Másfél órai versengés után került sor az eredményhirdetésre. A vetélkedo szoros eredménnyel zárult. Mindenki gyoztesnek érezhette magát. Jutalmul a gyerekek karamellát kaptak. Igaz, volt elso, második és sokadik helyezés is, de az együtt eltöltött vidám, játékos percek voltak a fontosak. Játékosan sok új madárnévvel sikerült a tanulókat megismertetni. 

Ökológiai munkacsoport

A vetélkedő képeit erre a szövegre kattintva nézheted meg!

Megvalósítók vagyunk

   

e-ÜGYINTÉZÉS

SZÜLŐKNEK

KEHOP pályázat:

KEHOP-5.2.11-16-2017-00132

KAPCSOLAT

Pókaszepetki Festetics Kristóf Általános Iskola

8932 Pókaszepetk, Arany j. u. 7.
Tel.: 92/584-020
E-mail: festetics.iskola@gmail.com

Pakodi tagiskola

8799 Pakod, Csány L. u. 2/a.
Tel.: 83/576-019
E-mail: pakodsuli@gmail.com

 

Alaprendszer, modulok frissítve: 2019.08.09.

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.