Vöcköndön barangoltunk - 2024

Címke: 

Március igazi tavaszi hónapként köszöntött minket. Hol szemerkélt az eső, hol a kabátot vetette le rólunk a melegedő idő. Míg március elején nem sikerült elindulunk tervezett túránkra, de 15-én szép idővel ajándékozott meg minket az időjárás felelős. Túránkat, március idusán, az 1848/49-es eseményekről való megemlékezéssel kezdtük. Gyertyát gyújtottunk a pókaszepetki hősi emlékműnél nagy elődeink tiszteletére.

A megemlékezés után 30 fővel indultunk túránkra. Zalaistvándon még páran csatlakoztak kis csapatunkhoz. Utunkat az Istvánd- kemendi szőlőhegy gerincén haladó csodálatos panoráma úton folytattuk. Közben meg- meg állva gyönyörködtünk a Zala- völgyében és a távoli hegyek homályba vesző kékségében. Mellettünk már a gyümölcsfák rügyei is a tavaszt köszöntötték: előhozva virágaikat és apró leveleiket. Vöcköndre dél körül értünk és hamar birtokba vettük a községi játszóteret.

A túra fáradalmait feledve hintáztak, fociztak a gyerekek. A kisebbek homokvárat építettek, vadvirágot szedtek. Az idő hamar tova szállt, így elindultunk visszafelé Pókaszepetk irányába. Kemenden megcsodáltuk a pónikat, egy kicsit kedveskedtünk is nekik. A Sárkány- völgyben Túrás Macival medvehagymát szedtünk, melyből otthon finomságok készülnek majd.

Vidám társaságunk három órára ért Pókaszepetkre. 

Köszönöm Vöckönd Önkormányzatának, hogy a művelődési házat kinyitották számunkra, a túrán velem kitartóknak pedig a részvételt. Áprilisban majd Gyűrűs irányába folytatjuk kalandozásunkat.

Vikár Tibor

Megvalósítók vagyunk

   

e-ÜGYINTÉZÉS

SZÜLŐKNEK

KEHOP pályázat:

KEHOP-5.2.11-16-2017-00132

KAPCSOLAT

Pókaszepetki Festetics Kristóf Általános Iskola

8932 Pókaszepetk, Arany j. u. 7.
Tel.: 92/584-020
E-mail: festetics.iskola@gmail.com

 

 

Alaprendszer, modulok frissítve: 2023.12.11.

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.