Pakodi bemutatkozás

Címke: 
Pakodon, a közel ezer fős zalai faluban az 1700-as évekig visszamenőleg mindig volt iskola, amely hol tagintézményként, hol önálló intézményként működött. 2007 szeptemberétől a Pókaszepetki Festetics Kristóf Általános Iskola 1-4. évfolyamos tagintézménye.
Az iskola épülete 1965-ben készült, 1991-ben nyert felújítást tetőtér-beépítéssel, fűtési- világítási rekonstrukcióval. 1996-ban aulával és tornateremmel bővült. A tantermeken kívül számítástechnika terem, könyvtár, fejlesztő szoba és tornaterem is rendelkezésre áll. Az iskola épületét nagyméretű udvar veszi körül, amelynek egy részét salakos pálya, másik részét pedig fával, bokrokkal, füves területekkel borított park alkotja. Ez a terület szolgálja a gyerekek sokrétű szabadidő eltöltését és mozgásigényének kielégítését.
Oktatási eszközökkel való ellátottságunk jó. Minden tantárgyhoz beszereztük a legfontosabb szemléltető eszközöket, fejlesztő taneszközöket, játékokat. A tagintézményben az informatikai eszközök fejlesztésére folyamatosan pályázunk.
Az iskola bútorzata kiválóan alkalmas a változatos tanulásszervezéshez, csoportos tevékenységek végzéséhez.
Intézményünkben a tanulók létszáma alacsony, melynek előnye a nyugodt, családias légkör az egyénre szabott foglalkoztatás, képességkibontakoztatás lehetősége. Egy összevont osztályunk van. Az értelmi tantárgyakat csoportbontásban (1-2.o.,3-4.o.), a készség-tantárgyakat összevonva tanítjuk. Egy összevont napközis csoportunk van. Az ilyen kis létszámú intézményben már nem osztályokat, hanem gyerekeket tanítunk. Elsődleges hangsúly a gyerekek egyéni fejlődésén van, azon, hogy önmagukhoz képest hogyan teljesítenek, fejlődnek. Az összevont foglalkozásokon lehetőség van arra, hogy egymástól is tanuljanak a korosztályok.

Megvalósítók vagyunk

   

e-ÜGYINTÉZÉS

SZÜLŐKNEK

KEHOP pályázat:

KEHOP-5.2.11-16-2017-00132

KAPCSOLAT

Pókaszepetki Festetics Kristóf Általános Iskola

8932 Pókaszepetk, Arany j. u. 7.
Tel.: 92/584-020
E-mail: festetics.iskola@gmail.com

 

 

Alaprendszer, modulok frissítve: 2020.05.21.

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.