Hagyományos nyílt napok az iskolában - 2020

Címke: 

Ebben a tanévben február végén került megrendezésre hagyományos Nyílt napi rendezvényünk az általános iskolában. A hónap negyedik szerdájára vártuk a felső tagozatosok érdeklődő szüleit az első három tanítási órára. Szerencsére a felhőszakadás sem tántorította el a szülőket, mintegy 15-en voltak kíváncsiak gyermekük iskolai munkájára. 

Az ötödik osztályban technika órán csoportmunkában a közlekedési eszközökkel foglalkoztak,melynek keretében lovas kocsit készítettek Pécsiné Csalló Edit segítségével. Informatika órán Németh Robi bácsival fájl kezelést és mappák létrehozását gyakorolták. Magyar nyelv és irodalom órán Erika nénivel mítoszokkal foglalkoztak, valamint összefoglalták a mássalhangzótörvényeket.

Hatodik osztályban informatika órán prezentációkészítés kezdeti lépéseivel ismerkedtek, technika órán az ünnepi étkezések volt a téma, ez alkalommal kancsókat láttak el különféle díszítő motívumokkal a tanulók. Magyar irodalom órán Gárdonyi Géza élete és híres regényének keletkezési körülményei volt a tananyag. 

Az első óra 7. osztályban testnevelés volt, nagy érdeklődés közepette röplabda csapatjáték kapcsán kiemelt figyelmet fordítottak sportszerűség, kitartás, csapatmunka sportösszetevőkre. Ica néni biológia órája iránt is a szokásos nagy érdeklődés mutatkozott, ezen az órán páros munkában az élőlények környezetét foglalták össze előre elkészített feladatsorokkal és PPT-s kivetítéssel. Angol nyelvi órán Szilvi nénivel egy híres magyar népmesét, a Kőlevest dolgozták fel interaktív módon, német órán Robi bácsival szakmák, álláshirdetés önéletrajz volt a téma.

Nyolcadik osztály biológia óráját szintén nagy érdeklődés övezte, páros munkában itt is összegző órára került sor, változatos módszerekkel mélyítették el a légzésről és kiválasztásról tanult ismereteket. Testnevelés órán kosárlabda csapatjáték alapján szintén a sportszerű viselkedés, csapatmunka, kitartás került előtérbe. Magyar nyelvtan órán játékos feladatok mellett a határozói alárendelő összetett mondatok helyes gyakorlása volt a cél. 

Csütörtökön az alsó tagozaton folytatódott tovább a rendezvény. Ezen órákat nagyobb érdeklődés övezi a gyermekek életkorából fakadóan. Az 1. osztályos órák mellett a 2. osztályban volt a legnagyobb érdeklődés a nyílt nap iránt, így összesen az alsó tagozaton 28 szülő volt kíváncsi az oktatási intézmény ez irányú munkájára.  Az 1. osztályban Enikő nénivel a mesék világában barangoltak az interaktív tábla segítségével, énekórán az ismert népi gyermekjátékot az Igrice szívem, igrice kezdetű dalt dolgozták fel szintén interaktív segítséggel. Matematika órán Edit néni vezetésével  tömegmérést gyakorolták, előkerült a mérleg is, melynek segítségével könnyebben eligazodtak a kisebb-nagyobb fogalomkörben.

A 2. osztály munkáját e napon Szakosné Biczó Marianna tanítónő irányította: magyar órákon szövegértéssel és a szóelemző írásmód kezdeti felismerésével foglalkoztak. Mindkét órán képek, interaktív feladatok, játékos feladatsorok segítették az elmélyítést. Testnevelés órát itt Juhász Robi bácsi vezeti, ezen a napon sorverseny keretében labdavezetést gyakorolták különböző irányváltoztatásokkal. Harmadik osztályban matematika órán Eszter nénivel az írásbeli szorzást készítették elő szorzótáblák gyakorlásával. Magyar órákon főszerepet kapott a csoportmunka, e módszerrel dolgozták fel A rózsák hercegnője című történelmi olvasmányt. Az anyaghoz kapcsolódó rövidfilm is segítette a jobb megértést. Nyelvtan órán az igét, mint szófajt foglalták össze.. Negyedik osztályban Gyöngyi tanító néni vezetésével magyar órán a farsangi népszokások volt a téma, e mellett a bolti csekk kitöltését gyakorolták, nyelvtan órán csoportmunkában az igék összefoglalása volt a téma. Ki vagyok én? játékkal zárult az aznapi anyag. A két nap alatt megfigyelhették a szülők, hogy a  sok-sok változatos feladat megoldásában ellenőrzésében az interaktív tábla is segítette pedagógus és tanuló munkáját.

Ez alkalommal is köszönjük a szülők megtisztelő figyelmét, jövőre is visszavárjuk őket.

Kapus Melinda

A cikk képeit ide kattintva nézheted meg.

Megvalósítók vagyunk

   

e-ÜGYINTÉZÉS

SZÜLŐKNEK

KEHOP pályázat:

KEHOP-5.2.11-16-2017-00132

KAPCSOLAT

Pókaszepetki Festetics Kristóf Általános Iskola

8932 Pókaszepetk, Arany j. u. 7.
Tel.: 92/584-020
E-mail: festetics.iskola@gmail.com

 

 

Alaprendszer, modulok frissítve: 2020.05.21.

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.