Fenntarthatósági témahét - 2020

Címke: 

Az idei tanévben került sor 2020. október 5-9-ig a fenntarthatósági témahétre.. A vírushelyzet miatt az utolsó napokban is szervező munka folyt, hiszen mindig az aktuális helyzethez kellett igazítani a programot. Vendég előadókat egyáltalán nem lehetett hívni, így gondos odafigyeléssel, nem csoportosulva, osztályokat egymástól elkülönítve kialakult a végleges program.

Az EGÉSZSÉG-et választottuk fő témaként. Mindennapra jutott valami érdekes program a tanulás mellett. Ludas Matyi kerettörténetét hívtuk segítségül a gyógynövények és azok gyógyhatásainak a megismertetéséhez. Védőnői előadásokat is hallgathattak tanulóink a higiénia, helyes kézmosás és az érzékszervek témájában. Ezúton szeretném megköszönni Szabóné Horváth Márta Tímeának a programban nyújtott segítségét. Iskolakerti munkával is színesítettük a hét eseményeit. Az időjárást figyelve a kerti munka gyönyörű napsütéses időben zajlott. A Minigazdakertben elvégeztük a téli pihenő időszakra való felkészítését az ágyásoknak. Fokhagymát ültettünk és salátát palántáltunk. Rendbe tettük a Zöld fal előtti virágágyást, melybe tulipán hagymákat helyeztünk el. Az elsősöket ünnepélyes eskütétellel ökoiskolai taggá avattuk majd ezután az udvari pihenőrészen kialakítottunk egy újabb „zöld falat”, így borostyánt ültettük virághagymákkal a kihelyezett ládákba. A 3. osztályosok vállalták a muskátlikról leszedett bujtások elültetését, téli gondozását a tanteremben. Tavasszal terveink szerint ki tudjuk majd ültetni őket a virágládákba. A felsősök is kivették részüket munkából, így általuk szépülhetett meg a járda melletti rész, ahova szintén tulipánhagymákat ültettünk. A kialakított pihenőrészek elnevezése a gyerekek szavazatai alapján történtek. Az alsós a CSACSOGÓ, míg a felsős a TINI PLACC nevet kapta.

A héten egy napot teljesen a mozgásra és annak fontosságára szenteltünk. Exatlon pálya teljesítése után megrendeztük a hagyományos 12 hónap elnevezésű futóversenyt. Az alsós osztályok egy-egy hónapot képviseltek, míg a felsős osztályokat leány-fiú csoportra bontottuk évfolyamonként. A felsős osztályok két-két hónap színeiben teljesítették a futásra kijelölt területet. A témahét utolsó napjára hirdettük meg a Vén diófa tanácsai egyéni versenyt, mely a szabályok minél több ismeretét foglalta magába. Évfolyamonként a legtöbbet ismerő tanuló kapta az oklevelet. Az ügyes rajzokat készítő alsós és felsős három tanuló is megkapta jól megérdemelt jutalmát. Befejező program osztályonkénti túra volt, melyet csodálatos napsütéses időben élvezhettünk.

A Szülői Munkaközösségnek külön köszönöm a program sikeres lebonyolításához nyújtott anyagi támogatást.

Szakosné Biczó Marianna, a programot szervező pedagógus

Megvalósítók vagyunk

   

e-ÜGYINTÉZÉS

SZÜLŐKNEK

KEHOP pályázat:

KEHOP-5.2.11-16-2017-00132

KAPCSOLAT

Pókaszepetki Festetics Kristóf Általános Iskola

8932 Pókaszepetk, Arany j. u. 7.
Tel.: 92/584-020
E-mail: festetics.iskola@gmail.com

 

 

Alaprendszer, modulok frissítve: 2021.05.03.

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.