Februári Nyílt Napok az iskolában

Címke: 

Intézményünkben hagyományosan februárban megrendezésre került az iskolai Nyílt Napok elnevezésű rendezvényünk. A hónap harmadik szerdájára vártuk a felső tagozatosok érdeklődő szüleit az első három tanítási órára. 

Az idei évben a felső tagozaton a nagyon kevés érdeklődő szülővel találkoztunk. Mindössze az ötödik osztályban matematika órát tekintették Attila bácsi irányításával, ahol is a tizedes törtekkel való műveletek volt a tananyag. Az óra eleji motiváció kiesésre való szabályként szorzójátékot játszottak.

Csütörtökön, az alsó tagozaton folytatódott tovább a rendezvény. Itt már sokkal nagyobb volt az érdeklődés, 42 szülő látogatta meg az osztályokban folyó munkát. 

Az 1. osztályban Enikő néni vezetésével olvasás órát láthattak, ahol a d,-D betűk megismerése volt az anyag. Az ismeretek elmélyítését rengeteg játék szolgálta: interaktív táblán kis-és nagybetűk párosítása, Elindul a kicsi vonat mozgásos játék, Kiskapu-játék, magánhangzó szalag alkalmazása. Az írás óra már az előzőekre épült, hiszen a kis „d” betűt vázolták, ahol a rögzítés szintén interaktív tábla segítségével történt. Matematika órán Erika nénivel már átlépték a 10-es számkört, a 13-as szám fogalmát igyekeztek kialakítani számszomszédok, csökkenő-növekvő sorozatok segítségével.

A 2. és 3. osztályosok egy közös testneveléssel kezdték a napot, ahol sorversenyek zajlottak különböző labdákkal, majd TŰZ, VÍZ, REPÜLŐ játékkal zárták az órát.

A 2. osztályosok Ágota néni vezetésével olvasás órával folytatták a napot, ahol a tavasz témakör volt az anyag. Gondolattérképpel, Igaz-hamis játékokkal, csoportmunkával, online mondat kiegészítéssel mélyítették el az anyagot. Harmadik órában Edit néni vezetésével a 100-as számkörben dolgoztak, ahol műveletek gyakorlása volt a téma, különös tekintettel a szorzótáblák gyakorlására.

Harmadik osztályban Marianna néni vezetésével matematika a műveletek felcserélhetőségének ismertét mélyítették el rengeteg játékkal: számkirály, LOTTÓ- szelvény szorzótáblára, Igaz-hamis állítások mozgásos formában. 

A 4. osztályban Gyöngyi nénivel matematika órán mértékváltások volt a téma, sok-sok játék kísérte az órát: Szoroban módszer, Igaz-hamis játékok. 

Magyar irodalom órán Csukás István klasszikusa, a Téli tücsök meséi volt az anyag. Az Igaz-hamis játékok, vázlatpontok írása, szinonimák keresése segítette a mese feldolgozását.

A két nap alatt megfigyelhették a szülők, hogy a sok-sok változatos feladat miként szolgálja a tanulók fejlődését. A megoldásokban ellenőrzésében interaktív tábla is segítette pedagógus és tanuló munkáját, megismerhették gyermekük iskolai aktivitását, munkáját.

Ez alkalommal is köszönjük a szülők megtisztelő figyelmét, jövőre is visszavárjuk őket.

Kapus Melinda

Megvalósítók vagyunk

   

e-ÜGYINTÉZÉS

SZÜLŐKNEK

KEHOP pályázat:

KEHOP-5.2.11-16-2017-00132

KAPCSOLAT

Pókaszepetki Festetics Kristóf Általános Iskola

8932 Pókaszepetk, Arany j. u. 7.
Tel.: 92/584-020
E-mail: festetics.iskola@gmail.com

 

 

Alaprendszer, modulok frissítve: 2023.12.11.

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.