Alapítványi bál - 2019

Címke: 

Több mint két évtized hagyományát követve, 21. alkalommal, ebben az évben is november harmadik szombatján került megrendezésre a Pókaszepetki Iskoláért Alapítvány és a Pókaszepetki Festetics Kristóf Általános Iskola Szülői Munkaközösségének hagyományos jótékonysági bálja.

Minden rendezvény, minden esemény egyben a változás lehetőségét is magában hordozza. Ebben az évben részben szülői munkaközösség vezetésében beálló változás miatt úgymond „kezdő” anyukák kezébe került e nemes feladat megszervezése. Az elmúlt tanévben leköszönő Drózdné Bakos Marianna SZMK elnök helyébe Némethné Beczők Bernadett lépett. A megszokottnál kevesebb résztvevővel rendezvényünk a környék egyik legnagyobb bálja, az iskolai élet nagyszabású eseménye.

Ezen az estén pusztán egy novemberi éjszakai hangulatot idéző, festői hangulatú, színekben gazdag dekoráció fogadta a közönséget, amely Pintérné Tóth Erika és segítői kollégái kezük munkáját dicsérte.

A bevezető gondolatok elhangzása után Kovács Árpádné igazgató asszony beszédében az elmúlt évek hagyományosan kitűnően sikerült báli rendezvények lebonyolításáról emlékezett meg. Természetesen mindig új és új iskolai tevékenységekkel kívánjuk fejleszteni intézményünk tanulóit, így igazgató asszony több bejelentéssel szolgált az érdeklődő közönség számára: „Különösen fontos év ez, hiszen ebben a tanévben két címmel gazdagodott iskolánk. Ettől a tanévtől elnyertük, és büszkén viselhetjük az ökoiskola címet, 2. osztályosaink bekapcsolódásával pedig a Boldog iskola cím birtokosai is vagyunk.  Önök tehát egy boldog ökoiskola, alapítványi bálján vannak, melynek célja az Önök szórakoztatásán kívül, hogy a bevételből szeretnénk iskolánk udvarát még zöldebbé tenni, fát ültetni, padokat készíttetni.

Az iskola fenntartója, a tulajdonos önkormányzat, a szülők, a pedagógusok és a gyerekek ebben az évben már jelesre vizsgáztak segítőkészségből, önzetlenségből, a mai nap sikeréért mindent megtevő támogatók, segítők pedig az ötösre csillagot helyeztek. 

Ez alkalommal köszönt el Drózdné Bakos Mariannától a Szülői Munkaközösség leköszönő elnökétől: „Különleges alkalom ez a mai, hiszen ezek a pillanatok egyben a búcsú percei is. Ma elköszönünk, és megköszönjük Drózdné Bakos Mariannának a Szülői Munkaközösség volt elnökének azt a sok-sok munkát, amivel az alapítványi bálok sikeréhez hozzájárult. Sok évet dolgoztunk együtt, és megköszönöm, hogy mindig türelmes, segítőkész, önzetlen emberként sokat tett a bájaink sikeréért. A múltban végzett munkádat szívből köszönjük, és remélem, soha nem szakadsz el tőlünk, mindig megtisztelsz bennünket jelenléteddel.

Végezetül köszönetét fejezte ki azon összefogás láttán, amely ezt a rendezvényt évek óta életben tartja: „A bál sikeréhez hozzájárul, hogy szerencsénkre mindig vannak, akik felvállalják a szervezéssel, megvalósítással járó sok időt és fáradtságot jelentő munkát, támogatják jegyvásárlással, tombolával, felajánlásokkal bálunkat. Ez a hozzáállás, önzetlen tenni akarás jelzi számunkra, hogy az iskolának nagyon fontos, meghatározó szerepe van a falvak életében, a vidék fejlődésében.”

Az köszöntők elhangzása a hagyományos kulturális bemutató következett. Büszkeség az intézmény és diákok számára egyaránt, hogy a háromnegyedórás színvonalas műsor szereplői döntően volt és jelenlegi tanítványink voltak. Elismerést váltott ki Szakosné Biczó Marianna aerobic csapata. Nagyszerű énekkari produkciótállított össze Felföldiné Gerencsér Krisztina tanárnő alsó tagozatos tanulók részvételével: népi ruhába öltözött kisdiákok nemcsak énekeltek, hanem táncoltak és játszottak is. Soul Dance mindkét csoportja látványos táncszínházi produkcióval tette emlékezetessé az alkalmat: Föld megmentése és Cirkuszok éjszakája produkciók Bognár Ramóna és Hertelendi Bernadett munkáját dicsérik. Sümegi barátaink, a Zafirah Hastánccsoport két összeállítása méltán váltott ki elismerő tapsot a közönség soraiból. A Finálé mindig az est fénypontja, ezen a napon sem volt ez másképp: Musical ösvényein című előadásban minden szereplő színre lépett, a vastaps már Dr. Bagladiné Marcsák Tünde Faluházvezetőnek, Tóth Attila matematikatanárnak, Berkovics Aliz pedagógiai asszisztensnek és Tóth Evelin iskolatitkárnak is szólt.

Kulturális bemutató Némethné Beczők Bernadett SZMK elnök pohárköszöntőjével zárult, melyben kiemelte: „Köszönetet szeretnék mondani a színvonalas produkciókért a felkészítő pedagógusoknak és a szülőknek.

Kifejezetten jó érzés látni mennyi tehetséges gyermek jár az intézménybe, akik miatt érdemes dolgozni. 

Azzal, hogy megszervezhettük ismét ezt a kellemes hangulatú rendezvényt az Önök jóvoltából, támogatásaik révén hozzájárulhatunk az iskola tehetséggondozásához és szakmai munkájához.”

A szokásos rózsaceremónia után a tombolák sorsolására éjfél után került sor. Hasonlóan az elmúlt évekhez közel százötven nyeremény került kisorsolásra.

Az alapítvány kuratóriuma, az iskola pedagógusi, diákjai és a szervező szülők itt köszönik meg minden résztvevő és támogató segítségét, amelynek nyomán továbbra is magas színvonalon végzett munkájukat tudják folytatni.

Kapus Melinda, kuratóriumi titkár

Megvalósítók vagyunk

   

e-ÜGYINTÉZÉS

SZÜLŐKNEK

KEHOP pályázat:

KEHOP-5.2.11-16-2017-00132

KAPCSOLAT

Pókaszepetki Festetics Kristóf Általános Iskola

8932 Pókaszepetk, Arany j. u. 7.
Tel.: 92/584-020
E-mail: festetics.iskola@gmail.com

 

 

Alaprendszer, modulok frissítve: 2019.12.27.

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.