Információk iskolakezdéssel kapcsolatban - 2020

Tanévkezdés: 2020. szeptember 1. 

A tanítás 8 órakor kezdődik. 

Az iskola épületébe való belépéskor minden tanuló számára kötelező a  kihelyezett kézfertőtlenítő használata!

Az intézménybe, a járványra való tekintettel a bejárás egész évben tilos. A gyermekeket a bejáratig lehet kísérni, s délután a bejárat előtt lehet várakozni.

Hivatalos ügyben csak előre egyeztetett időpontban lehet az iskolába bejönni, de ha lehetséges online, vagy telefonos ügyintézést kell folytatni. Telefon: 92/584020. 

Az intézmény dolgozóin és tanulóin kívül az intézmény területére belépők orrot és szájat eltakaró maszkot kötelesek viselni. Az intézményben való tartózkodáskor a maszk viselete és másfél méter távolságtartás kötelező. 

Kérjük, hogy a  gyermeke táskájában mindig legyen maszk, hogy szükség esetén használható legyen. A tanulók számára az iskolában maszk viselése ajánlott, de nem kötelező. Minden szülő döntse el, hogy gyermeke viseljen-e maszkot az osztályteremben és a közösségi tereken. A folyosón való tartózkodáskor, a zárt térben viszont ajánlott a maszk viselete.

Kérjük a tisztelt szülőket, különösen figyeljenek oda arra, hogy a gyermekeknél mindig legyen megfelelő mennyiségű papírzsebkendő!

Amennyiben gyermekükön bármilyen betegség jeleit észlelik, (láz, köhögés, megfázás, influenza, stb.) ne engedjék őket iskolába, hanem vegyék fel a kapcsolatot a háziorvossal. Minden egyéb kérdésben egyeztessenek az osztályfőnökkel!

A fertőzés felismerése, teendők fertőzés, vagy annak gyanúja esetén
A szülőknek fontos tisztában lenni a koronavírus-fertőzés tüneteivel, amelyek közül a leggyakoribban a láz, a fáradtság és a száraz köhögés. Egyes betegeknél jelentkezhet izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, légszomj. Emellett az új koronavírus-fertőzés egyik jellegzetes tünete az íz- és a szaglásérzékelés zavara, vagy elvesztése, amely sokszor az egyetlen tünet. Ha valaki a felsorolt tüneteket észleli a gyermekén,  akkor kérjük, hogy ne engedje a gyermeket közösségbe. A legenyhébb tüneteinek jelentkezése esetén se engedje közösségbe a gyermeket

Továbbra is fontos, hogy a gyermekek és diákok tisztában legyenek a gyakori és alapos kézmosás fontosságával.

Továbbra is az az alapelv, hogy az a szülő, akinek a gyermeke koronavírus-fertőzés tüneteit mutatja, az telefonon hívja fel a háziorvost, vagy gyermekorvost, és ne vigye a rendelőbe a gyermeket. Amennyiben az orvos véleménye szerint a gyermeknél fennáll a fertőzés gyanúja, akkor az orvosnak a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott eljárásrend alapján kell eljárnia és kezdeményeznie kell a laboratóriumi vizsgálatot. Ennek eredménye határozza meg a további intézkedéseket.

Ha egy diáknál az iskolában, tanítás közben jelentkeznének tünetek, akkor gondoskodni kell mielőbbi elkülönítéséről, az iskolaorvos és a szülő értesítéséről.

Beteg gyermek csak orvosi igazolással jöhet vissza az iskolai közösségbe.

A szülői értekezletek csak online formában lesznek.

A 2020-as naptári évben osztálykirándulás szervezése külföldre nem lehetséges.

Köszönjük segítő együttműködésüket. 

Tegyünk meg közösen mindent az egészség megőrzése érdekében!

Pókaszepetk, 2020. augusztus 31.

Kovács Árpádné, intézményvezető

Megvalósítók vagyunk

   

e-ÜGYINTÉZÉS

SZÜLŐKNEK

KEHOP pályázat:

KEHOP-5.2.11-16-2017-00132

KAPCSOLAT

Pókaszepetki Festetics Kristóf Általános Iskola

8932 Pókaszepetk, Arany j. u. 7.
Tel.: 92/584-020
E-mail: festetics.iskola@gmail.com

 

 

Alaprendszer, modulok frissítve: 2020.05.21.

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.